Як "одинадцять друзів Оушена-Малюка" банк грабували


Центральним апаратом ДБР зараз розслідується дуже цікаве кримінальне провадження №62022000000000189 від 19.04. 22.

Це провадження про те, як співробітники ГУ “Д” ДЗНД СБУ викрали гроші та цінності з депозитарію Альфа Банку. Ну і звісно, перевищили службові повноваження. Статті 365 та 185 КК України.

Дивуюся, до речі, холоднокровності співробітників СБУ. Справа була 25 березня цього року. Коли, за ідеєю, всі силовики мали б захищати Київ, Чернігів і далі за списком. Але немає. Хапальний рефлекс переміг навіть інстинкт самозбереження. Мабуть, як завжди, спрацювала логіка "хапнути та змитися". Отже, 25.03.2022 співробітники ГУ “Д” під виглядом відпрацювання інформації про нібито зберігання в одній із банківських осередків коштів, які були отримані за сприяння збройному вторгненню з боку Росії, фактично провели обшук усіх банківських осередків та вилучили все, що в них було. "Великий куш", самі розумієте. При цьому характер дій співробітників СБУ свідчив про те, що вони від початку планували вкрасти все, що було у всіх банківських осередках. Так, співробітника банку було допочено в депозитарій лише через кілька годин після того, як туди зайшли співробітники СБУ, відразу ж було заблоковано або пошкоджено камери спостереження навколо депозитарію і всередині. Усі “наслідкові дії” працівники проводили у масках, щоб їх неможливо було ідентифікувати. Просто, як і все тупе. Явно була у співробітників СБУ надія, що росіяни зайдуть до Києва і просто не буде кому розслідувати цей крадіжка.

Проте цікаве полягає в тому, що нинішній “тимчасовий” Голова СБУ Малюк усіма силами зараз намагається зам’яти справу та запобігти притягненню до кримінальної відповідальності співробітників СБУ, які цим “гоп-стопом” займалися. І є причина. Справа в тому, що серед грабіжників є колишній заступник Малюка по Кривоші. До реформи ГУ "К" був заступником Малюка, зараз є заступником начальника ГУ "Д" ДЗНД СБУ. А також начальник управління ГУ "Д" ДЗНД Невмержицький -старий товариш Малюка ще за "бурштином" під час роботи в Житомирському управлінні СБУ. Якось напрошується питання, а чи не був Малюк організатором цієї банди?

Малюк намагається “вирішувати” не лише з ДБР, а й із співробітниками банку. Спочатку Малюк тиснув на керівництво банку для того, щоб воно не подавало заяву про злочин. Потім ще тупо пропонував забрати заяву, а натомість зобов’язався “відшкодувати” банку збитки. Але тільки за поламані двері та відеокамери. Бабки віддавати, звичайно, жаба задавила. Хоча могли б і поділитися. Адже вкрали суму від 5 до 10 мільйонів доларів. Точна сума поки що не встановлена, оскільки немає можливості зв’язатися з усіма власниками осередків.

Однак досвід підказує, що якщо Сухачов знищував кримінальні провадження та докази (як в історії з митником Пересунько), то чому б йому і ця справа не “поховати”. Тим більше, що Малюк на Сухачова має купу компромату. І з банком та власниками осередків теж якось Малюк вирішує. Влада є, час воєнний.

А загалом ситуація дещо напружує. СБУ виявилася настільки ненавченою структурою, що її керівники навіть за умов повномасштабної війни не можуть не красти. Якось це все не тішить. І не обнадіює. Перед війною віддали "контору" злодійкуватому дурню Баканову, який завів у неї купу російських шпигунів. Тепер передали якомусь баризі з непереможним хапальним рефлексом. Надішліть його краще до росіян. Нехай у них краде та обороноздатність підриває.

Сергій Ніконов, "ОРД"

В тему:

Малюк-кальянник: 1-й заступник голови СБУ зашкварився на чорному імпорті табаку в порту Одеси

(Василь Малюк)

Від суботи, 1 серпня 2020 року, на території Одеського порту не вщухає скандал за участю високопосадовців категорії «А» навколо спроби нелегального ввезення на митну територію України контейнера з табаком для кальяну. Про це повідомляє інформований джерело Dетектив-Info.

За його словами, все розпочалося зі старань дерзких молодиків організувати «зелений світ» контейнеру з табачною сумішшю для кальяну, імпортером якого виступає зареєстроване в Чорноморську ТОВ «Роял Дюті Фрі» .

Коштовий вантаж компанії заявленою вартістю 28 млн. грн. чекав у черзі на розмитнення, коли зненацька в порту з’явилася група невідомих. Спочатку достойники здійснили передислокацію контейнеру з табаком на митний склад для іноземних товарів. А після цього взагалі намагалися вивезти вантаж без будь-яких сплат митних платежів, які за попередньою оцінкою мають складати близько 500 тис. грн. дол.

Розгубленому власнику складу «тютюнові рішали» козиряли, мовляв, цей питання вирішено на найвищому рівні та їм безпосередньо «опікується» перший заступник голови СБУ — начальник Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Василь Малюк. Буцімто останньому за «патронат» кальянного вантажу обіцяно 300 тис. дол.

На диво, такі аргументи та прізвища не переконали власника митного складу, що він відмовився допомагати контрабандистам та давати вказівку випускати контейнер.

«Надалі на нього, а також працівників Управління СБУ в Одеській області чекав справжній сюрприз. Інший чоловік у Службі безпеки, підполковник Малюк особисто почав телефонувати до Південної Пальміри, здійснюючи тиск на підлеглих з вимогою пропустити табак для кальяну поза митним контролем. «, - Зазначає інсайдер Dетектив-Info.

Додамо, що 37-річний уродженець Житомирщини Василь Малюк був призначений на посаду першого заступника голови СБУ — начальника так званого главку «К» указом президента Володимира Зеленського у березні 2020 року. На цій посаді Василь Васильович разом з іншим заступником Івана Баканова — Олександром Якушевим, відзначився тим, що проігнорував зобов’язання подати електронну декларацію про майновий стан за 2019 рік. Відповідно до норм законодавства, відповідні документи високопосадовці СБУ мали оприлюднити у відкритому реєстрі НАЗК до 1 червня, проте цього не відбулося й досі.

ОРД


Теги статті: преступленияЯкушев АлександрБаканов ИванКонтрабандаТОВ Роял Дюті ФріСпецслужбыСпецслужбиБанковская ячейкаОграблениеКражигражиАльфа-БанкАльфа банкБанкиДБРМалюк ВасильМалюк ВасилийСБУ
Останні новини