У Рівному зловили спільника бізнесменів, які торгували гуманітарною допомогою


Рівненська обласна прокуратура вручила дев’яту підозру щодо кримінального провадження за фактом продажу товарів гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК).

За даними слідства, мешканець навесні 2022 року організував схему незаконного збагачення на продажі товарів гуманітарної допомоги. До цього бізнесу він залучив своїх знайомих. Під виглядом волонтерської організації вони брали на складах у Київській області гуманітарну допомогу, яку Україні надсилали країни-донори, привозили до Рівного та продавали.

У ході проведення санкціонованих обшуків у псевдоволонтерів вилучено транспортні засоби – переважно позашляховики; товари гуманітарної допомоги – бронежилети, плити до них, плитоноски, тепловізор та інший військовий одяг та спорядження; сотні коробок із засобами гігієни, ліками та продуктами харчування. Також правоохоронці вилучили майже півмільйона гривень, банківські картки, товарно-транспортні накладні та чорнову документацію, що підтверджує протиправну діяльність осіб.

Іншим восьми фігурантам виробництва вже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.


Теги статті: уголовное производствоРівнеРовноПідозраподозрениеГуманітарна допомогаГуманитарная помощьРівненська областьРовенская область
Останні новини