Окупанти масово депортують дітей із Луганської області до Чечні, — Гайдай


Підлітків, за словами керівника ОВА, відправляють Рамзану Кадирову для "патріотичного виховання".

Російські окупанти насильно депортують українських дітей із окупованої Луганської області до Чечні. Про це повідомив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, ЗС РФ не лише готуються до масштабного контрнаступу Збройних сил України на вказаному напрямі фронту, а й продовжують займатися депортацією мирного населення.

Сергій Гайдай стверджує, що загарбники масово вивозять дітей із Луганської області до Чечні для "патріотичного виховання". Подібних випадків депортації підлітків на територію РФ уже понад сотню.

"Кадиров дуже пишається. Він має своє "молоде покоління українців", яке він особисто підготує. І ми розуміємо, до чого він їх готуватиме", — продовжив глава ОВА, коментуючи депортацію дітей з окупованої частини регіону.

Найскладнішою ділянкою на фронті на Луганщині Гайдай назвав Білогорівку, яку росіяни обстрілюють з танків, мінометів та артилерії.

"Всі ці свіжомобілізовані - це цивільні різних професій, яких одягли у військову форму і дали зброю у вигляді автоматів або кулеметів. Вони не вміють користуватися танками, БТР або артилерією. Це все одно люди, які стріляють у наш бік, але єдине, що вони роблять, просто збільшують кількість загиблих на полі бою. Втрати у них у геометричній прогресії зростають. Вони не вміють воювати", - продовжив Гайдай в ефірі телемарафону.

Керівник ОВА також анонсував, що на цьому тижні деоккуповані населені пункти почнуть заїжджати медпрацівники для надання допомоги мирному населенню.


Теги статті: ДепортациядепортаціяоккупантыокупантиКадыровЧечняДетиподросткиГайдай Сергей
Останні новини