У Полтаві затримали суддю, яка "зливала" ФСБ дані про захисників Маріуполя


Служба безпеки України затримала голову Полтавського райсуду. Вона підозрюється у співпраці з російськими спецслужбами та передачі даних про українських захисників.

Про це пише Telegram-канал Служби безпеки України.

Як з’ясували слідчі, затримана за своєю ініціативою вийшла на російські спецслужби та розпочала співпрацю з ними ще на початку повномасштабного вторгнення. На той момент вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

Після того, як Росія окупувала місто, вона добровільно залишилася працювати окупованою частиною Запорізької області. Там і розпочалася її співпраця з росіянами.

"Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецназу "Азов" із Маріуполя до району Мангуша", - пише СБУ.

Крім цього, вона змушувала інших працівників суду складати позиції українських військових. А якщо ті відмовлялися, то "здавала" їх у російські каральні органи.

Влітку 2022 року жінка залишила окуповані території та виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалася до Полтавського райсуду.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах військового стану). Наразі вирішується питання про усунення фігурантки з посади та обрання запобіжного заходу - утримання під вартою" , – повідомили у відомстві.

За даними джерела РБК-Україна в правоохоронних органах, йдеться про Ларису Богомолову, яку з липня 2022 року було призначено головою Полтавського районного суду. Попереднє місце роботи – суддя Бердянського міськрайонного суду Запорізької області.


Теги статті: ФСБ РФФСБ РосіїМариупольДержзрадаГосизменаРоссийские спецслужбыРосійські спецслужбисуддіСудьиПолтавская областьСБУ
Останні новини