У Болгарії чоловік хотів убити міністра оборони за військову підтримку України


У Софії затримали 39-річного чоловіка, який у соцмережах погрожував вбити міністра оборони Болгарії Тодора Тагарєва через його позицію щодо війни в Україні.

Про це повідомляє сайт Euractiv.

4 липня обвинувачений погрожував убити міністра, відправивши йому повідомлення у його особистому профілі у соціальній мережі, повідомила районна прокуратура Софії. За даними відомства, ця людина погрожувала Тагарьову, тому що йому не подобалася його позиція щодо війни в Україні.

У ході слідства було встановлено, що профіль у соціальній мережі, з якого розсилалися погрози, було створено та використано обвинуваченим із ніціалами Г.Д. Чоловіка затримали на 72 години за ухвалою прокуратури.

Тагарьов та Міноборони поки не коментують справу.

Як нагадує сайт, Тагарьов, який входить до складу нового уряду в Софії, налаштований проєвропейськи і рішуче виступає за військову підтримку України. Однак донедавна протягом майже року Болгарією керував тимчасовий уряд, призначений президентом Руменом Радєвим, якого багато хто вважає прокремлівським.

У Болгарії не всі підтримують допомогу Україні. Так, десять днів тому демонстранти протестували у Софії, вимагаючи, щоб Болгарія не спрямовувала військову допомогу Києву. Спочатку було оголошено, що хода під назвою "Марш миру" дійде до офісу Тагарьова, але його організатори змінили маршрут. 16 липня Тагарєв прокоментував такі настрої, заявивши в інтерв’ю, що політика та пропаганда Кремля мають серйозні успіхи у Болгарії.

"Її підтримують значні громадські групи, партії і певною мірою президент", - сказав він.


Теги статті: військова допомогаВоенная помощьНапад Росії на УкраїнуВойнаВійназатриманнязадержаниеПокушениеБолгарияБолгаріяТагарев Тодор
Останні новини