У Столтенберга розповіли про результати Ради Україна-НАТО


Під час засідання Ради Україна-НАТО Північноатлантичний Альянс ухвалив рішення посилити спостереження та розвідку в Чорноморському регіоні.

Про це повідомляє пресслужба Північноатлантичного Альянсу.

Як пише пресслужба, НАТО засудило рішення Росії вийти з "зернової угоди", а також удари країни-терористки по півдню України з метою зупинити український сільськогосподарський експорт, від якого залежать сотні мільйонів людей у всьому світі.

"Члени Альянсу відзначили, що нова зона попередження Росії в Чорному морі, в межах виключної економічної зони Болгарії, створила нові ризики прорахунків і ескалації, а також серйозні перешкоди для свободи судноплавства", - додає пресслужба.

Як відзначив заступник генерального секретаря Мірча Джоане, Росія демонструє неповагу до міжнародного права та людей, які залежать від українського зерна. Також Кремль погрожує цивільним кораблям, тероризує міста та знищує частину світової культурної спадщини.

"Росія несе повну відповідальність за свої небезпечні й ескалаційні дії в Чорноморському регіоні. Росія повинна припинити перетворювати голод на зброю та погрожувати найбільш вразливим верствам населення світу продовольчою нестабільністю. Дії Росії також створюють значні ризики для стабільності Чорноморського регіону, який має стратегічне значення для НАТО", - заявив генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Також зазначається, що НАТО посилює спостереження та розвідку в Чорноморському регіону "за допомогою морських патрульних літаків і безпілотників".


Теги статті: Рада НАТО-УкраїнаСовет НАТО-УкраинаМирче ДжоанэУкраинаУкраїнаНАТОСаммит НАТО-Украина
Останні новини