Резніков розповів про складне просування ЗСУ: "Хлопці йдуть пішки вночі, без техніки"


Російські окупаційні війська збудували трирівневу лінію оборони, яку дуже важко пробити. У зв’язку із цим контрнаступ Збройних сил України йде дуже повільно. Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков під час пресконференції.

"Росіяни побудували трирівневу лінію оборони і між ними ще так звані "зони безпеки". Це заміновані поля, фортифікаційні укріплення та танкові засідки", - цитує заяву міністра.

Як зазначив Резніков, Україна не приховувала, що отримає танки та бронетранспортери, тому росіяни до цього готувалися та робили танкові засідки. Наразі наша країна отримує засоби розмінування, але їх недостатньо, каже глава Міноборони.

За його словами, українські захисники змушені йти пішки вночі без техніки та розмінувати коридори, щоб їхні побратими могли просуватися.

"Звичайне розмінування – це поїхала бронетехніка, трал розмінує. Але там танкова засідка, тому ми змушені реагувати на це. Це відповідь на запитання, чому повільно. Тому й повільно, тому що розмінування тощо, але ми рухаємось уперед", - пояснив Резніков.

Він нагадав, що Збройні сили України успішно здійснили прорив через першу лінію оборони окупантів. Подальший курс дій передбачає розширення плацдарму для реалізації стратегічного плану, визначеного Генштабом.


Теги статті: боевые действияфронтКонтрнаступлениеВойнаВійнаЗСУВСУРезников АлексейРезников
Останні новини