Зеленський провів переговори з Макроном


Президент України Володимир Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову. Лідери обговорили, зокрема, зміцнення української ППО, далекобійних та військово-морських спроможностей української держави.

Про це Зеленський 18 жовтня розповів у соцмережах. "Провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Україна високо цінує військову допомогу з боку Франції", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Зеленський відзначив нещодавній пакет оборонної допомоги, наданий Парижем.

"Важливо, що всі наші домовленості щодо посилення оборонної підтримки з боку Франції виконуються. Дуже ціную це", – цитує його Офіс президента.

За словами Зеленського, під час перемовин співбесідники "зосередилися на подальших кроках для зміцнення протиповітряної оборони, далекобійних та військово-морських спроможностей України".

Окрім того, було обговорено чорноморський зерновий коридор і способи його захисту, а також наступні раунди переговорів щодо української Формули миру.

Також лідери торкнулися питань подальшої макрофінансової підтримки України, зокрема з використанням нового фінансового інструменту Ukraine Facility. Зеленський відзначив важливість ухвалення рішення про початок переговорів щодо вступу України в ЄС.

Також йшлося про ситуацію на Близькому Сході. Лідери наголосили на важливості захисту цивільних і неприпустимості подальшої ескалації.


Теги статті: ФранцияФранціяНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПВОППОЗеленскийМакрон ЭммануэльМакрон Емануель
Останні новини