Половина росіян виступає за мирні переговори з Україною — опитування


Як з’ясували соціологи, серед росіян рівень підтримки дій ЗС РФ в Україні залишається високим.

Більшість росіян готові підтримати Володимира Путіна, якщо він оголосить про закінчення військових дій , але за умови збереження нових територій. Про це йдеться у результатах опитування "Левада-центру".

Як свідчать результати, у жовтні 2023 року рівень уваги росіян в інформаційному просторі "до українських подій" не змінився за останні три місяці.

Так 20% опитаних говорять про те, що стежать "дуже уважно" (у вересні - 18%), ще 29% стежать "досить уважно" (у вересні - 30%).

"35% респондентів стежать поза увагою, а 15% не стежать зовсім", - йдеться у результатах опитування.

Найбільш уважно стежать за подіями в Україні люди віком 55 років і більше (28% дуже уважно, 33% досить уважно).

Підтримка дій ЗС РФ на території України: деталі

Як наголошують у повідомленні центру опитувань, рівень підтримки дій російських Збройних сил в Україні залишається високим.

"З початку конфлікту значних змін не зазнали: у жовтні відповіли, що безперечно підтримують і скоріше підтримують - 76% (у вересні - 73%). Не підтримують - у сумі 16% (у серпні - 20%)", - йдеться у результатах .

Крім того, росіяни впевнені, що воєнні дії продовжаться ще довго. Так, майже половина опитаних (46%) відповіли, що війна триватиме понад рік.

Продовження війни чи мирні переговори: чого хочуть росіяни

За результатами опитування, за минулі 4 місяці думка про необхідність продовжувати військові дії чи розпочати мирні переговори практично не змінювалась.

"55% вважають, що слід розпочати мирні переговори (у вересні - 51%), 38% - за продовження військових дій (у вересні - 39%)", - йдеться у повідомленні.

У результатах опитування зазначається, що уявлення про те, що слід розпочати мирні переговори, найчастіше демонструють представники наймолодшої вікової групи (18-24 роки) – 69%. Опитані у віці 55 років і старше – 45% та 46%.

"Найчастіше виступають за продовження військових дій ті, хто довіряє інформації з телебачення (46%) та телеграм-каналів (41%), про необхідність переходу до мирних переговорів найчастіше говорять ті, хто довіряє інформації із соціальних мереж (65%) та ютуб-каналів (69%)", - додають у повідомленні.


Теги статті: опитуванняСоцопросЛевада-центрПутинРоссияПереговориПереговорыНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВС РФ
Останні новини