Окупанти будують залізницю біля Маріуполя: "Резервний шлях постачання"


Російські окупанти поблизу тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області продовжують будівництво залізниці. Наразі на південний схід від міста зведено переїзди, а на ділянці між Іловайськом та Гранітним триває прокладання колії.

Водночас загарбники закладають розвилку на Маріуполь, аби створити резервний шлях постачання. Про хід робіт розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він опублікував відео, на якому видно, на якому етапі нині перебуває будівництво окупантами залізниці на північний схід від Маріуполя.

"Вже готові не лише переїзди, а й у більшості на перегоні від Іловайська до Гранітного прокладено шпали. Поруч  росіяни будують розвилку безпосередньо на південь в бік Маріуполя. Тобто, в разі неуспіху з мостом біля Гранітного, підуть складнішим шляхом прямого протягування гілки в Маріуполь, а там через Маріуполь (Сартана) сортувальна вріжеться у залізницю Маріуполь-Волноваха-Донецьк", – написав радник міського голови Маріуполя.

За його словами, саме цей резервний шлях через Маріуполь може зрештою стати основним. 

"Так у нас на очах будується резервний шлях постачання, який по закінченню легко трансформується в основний з урахуванням наявності порту та великих сортировочних станцій в Маріуполі", – резюмував Андрющенко.


Теги статті: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаАндрющенко ПетрЖелезная дорогаЗалізницяокупаціяОккупацияМаріупольМариупольДонецька областьДонецкая область
Останні новини