Новий закон про мобілізацію має допомогти упорядкувати всі дані, - депутати


Вручення повісток часто відбувається хаотично: на службу закликають уже воюючих чи померлих українців. Новий закон про мобілізацію покликаний виправити всі нюанси та налагодити мобілізаційний процес.

Опитані Фокусом народні депутати кажуть, що військові реєстри запрацюють за півроку, а зараз відбувається обмін даними між різними базами.

Комп’ютерні технології часто оминають працівників територіальних центрів комплектування (ТЦК). Доказом цього є те, що повістки виписують померлим, людям дуже похилого віку та діючим військовим. Бувають випадки, коли повістки видають і дітям.

Нещодавно було допущено прикру помилку щодо нині померлого спортивного журналіста, головного редактора журналу "Футбол" Артема Франкова (помер 31 жовтня 2023 року на 54-му році життя). Оболонський районний ТЦК та СП Києва виписав йому повістку з проханням з’явитися 20 квітня для уточнення даних.

Згодом військкоми пояснили, що повістки померлим українцям - далеко не поодинокий випадок. Центри комплектування не мають повної інформації про військовозобов’язаних, оскільки вони не поспішають надавати особисті дані.

Невірні відомості про громадян можуть виявитись і в інших державних реєстрах. Плутанина в системі призводить до таких відвертих казусів.


Теги статті: ТЦКповесткиповісткаДепутатыДепутатиМобилизацияМобілізаціяВерховна радаВерховная рада
Останні новини