У Туреччині арештували прокурдського мера через два місяці після виборів


Турецька поліція у понеділок затримала прокурдського мера муніципалітету Хаккарі, що на південному сході країни, Мехмета Сіддіка Акіса за підозрою у зв’язках із курдськими бойовиками через два місяці після перемоги на місцевих виборах.

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство внутрішніх справ звинуватило Акіса в тому, що він відіграє важливу роль у бойовому угрупованні "Робітничої партії Курдистану" (PKK).

Джерело в органах безпеки, на яке посилається агентство, повідомило, що правоохоронці провели обшук у будівлі муніципалітету Хаккарі та не пустили туди членів прокурдської партії мера DEM – третьої за величиною в парламенті Туреччини.

"Уряд, який щоразу зазнає поразки від волевиявлення народу, знову вдався до способу, який він знає найкраще: узурпувати волю (народу) та здійснити переворот", – йдеться в заяві політичної сили з приводу арешту Акіса.

Турецька влада звинувачує DEM та її прокурдських попередників у зв’язках з РКК, яка визнана терористичною організацією Туреччиною, Сполученими Штатами та Євросоюзом. Партія раніше заперечувала будь-які зв’язки із РКК.


Теги статті: КурдыКурдистанМехмет Сиддик АкисТуреччинаТурцияарештАрест
Останні новини