У Києві затримали організатора схеми для ухилянтів


У Києві викрито організатора чергової схеми для ухилянтів. Він пропонував військовозобов’язаним переправитись через Тису за кордон за 15 000 Євро.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура. Наразі мешканцю Києва повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, приватний підприємець під час воєнного стану організував схему з "тіньового" вивозу чоловіків призовного віку за межі країни. Він познайомився з мешканцем Покровська Донецької області та запропонував допомогу у виїзді до Угорщини. Свої послуги "бізнесмен" оцінив у 15 000 Євро.

За задумом підозрюваного призовник мав перетнути річку Тису. Реалізуючи свій план, чоловік зустрів клієнта у Полтаві і на власній автівці разом із ним він вирушив до Закарпатської області.

Прибувши до Хуста, перевізник отримав обумовлені кошти. У подальшому він підібрав ще одного клієнта, який вже вдруге намагався втекти з країни. До місця запланованого переправлення фігуранти їхали вже більш зручним для гірської місцевості автомобілем.

На маршруті до берега річки їх зупинили правоохоронці. Організатору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 908 400 грн.


Теги статті: задержаниезатриманняухилянтиуклонистыКиївКиев
Останні новини