У Північній Кореї стратили 22-річного хлопця за серіали та музику K-pop


Перебіжчики повідомляють, що кара була публічною. Крім того, у Північній Кореї поза законом стала ще низка речей, наприклад, біла сукня у нареченої.

У доповіді про права людини в Північній Кореї за 2024 рік, опублікованій міністерством об’єднання Південної Кореї, детально описується переслідування культурного імпорту. Було зібрано свідчення 649 втікачів з КНДР. І стало відомо про публічну кару 22-річного юнака за заборонену музику та серіали. Про це пише The Guardian.

За словами неназваного перебіжчика, молодий чоловік з провінції Південний Хванхе був публічно страчений у 2022 році за прослуховування 70 південнокорейських пісень, перегляд трьох фільмів та їх розповсюдження, що є порушенням північнокорейського закону, ухваленого у 2020 році та забороняючого "реакційну" ідеологію.

Доповідь докладно описує масштабні зусилля влади Північної Кореї з контролю за зовнішніми потоками інформації, особливо націленими на молодь.

Інші приклади репресій включають покарання за "реакційні" практики, такі як носіння нареченими білих суконь, суджені, що несуть наречену, носіння сонцезахисних окулярів або розпивання алкоголю з келихів для вина - все це сприймається як південнокорейські звичаї.

Мобільні телефони також часто перевіряються щодо написання імені контакту, виразів і сленгових термінів, які, як вважається, мають південнокорейський вплив, стверджується у звіті. Хоча обидві Кореї говорять однією мовою, тонкі відмінності з’явилися після поділу після Корейської війни 1950-53 років.

Заборона на K-pop є частиною кампанії захисту північнокорейців від "згубного" впливу західної культури, який почався за колишнього лідера Кім Чен Іра та посилився за його сина Кім Чен Ина.


Теги статті: Смертная казньКНДРСеверная КореяПівнічна Корея
Останні новини