Через "Дію" вже забронювали 120 000 чоловіків


Через портал "Дія" вже забронювали майже 120 тисяч працівників критично важливих підприємств та тих, що працюють на потреби Сил безпеки й оборони. Електронне бронювання значно спростило процес: слід подати списки на порталі, система перевіряє дані, й упродовж доби надходить результат.

Про це повідомило Міністерство економіки України. 

Цей процес автоматизувався, став зручнішим для бізнесу і суттєво скоротив час очікування.

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що бізнес активно користується електронним бронюванням працівників. "Електронне бронювання автоматизувало цей процес, зробило його зручнішим для бізнесу і суттєво скоротило час очікування. Триває системна робота над оновленням списків критично важливих підприємств", – наголосила Свириденко.

Алгоритм бронювання на порталі "Дія"

Внесення до Єдиного переліку: міністерства та обласні військові адміністрації (ОВА) вносять до Єдиного переліку установ, органів влади, підприємств, організацій ті, які мають право бронювати працівників згідно із законодавством; Подання заяви: керівник компанії, що має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом; Автоматична перевірка: система автоматично перевіряє, чи працівник офіційно працевлаштований і чи його дані є у реєстрі "Оберіг"; Сповіщення про результат: упродовж доби "Дія" надсилає сповіщення керівнику підприємства в особистий кабінет із даними про результат розгляду; Переведення на військовий облік: у разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання з’являється в застосунку "Резерв+".

Для тих, хто бажає отримати бронювання у паперовій формі, така можливість і надалі залишається доступною. Електронне бронювання через портал "Дія" стало значним кроком у підтримці підприємств, що працюють на критичні потреби держави, роблячи процес швидшим, зручнішим та ефективнішим.


Теги статті: МобилизацияМобілізаціяДіябронированиеБронювання
Останні новини