Українці не звертались по допомогу щодо евакуації з Ізраїлю, – посол


Посольство України в Ізраїлі не отримувало звернень від громадян щодо допомоги в евакуації через загострення безпекової ситуації в країні. Ситуація у країні наразі спокійна, і люди живуть звичайним життям.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук під час онлайн-брифінгу. "Усе відбувається у штатному режимі, ніяких суттєвих застережень і звернень громадян щодо евакуації не надходило", – сказав дипломат.

Він підкреслив, що, хоча ізраїльтяни вже понад тиждень перебувають у стані "перманентного залякування" після вбивства лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії, ситуація в країні наразі спокійна.

Водночас посол нагадав, що зараз не варто планувати поїздки до Ізраїлю через безпекові та логістичні проблеми, оскільки більшість іноземних авіакомпаній скасували рейси до країни. У цьому контексті Корнійчук зазначив, що до посольства надходили запити від українців щодо дій у разі скасування авіарейсів.

Він додав: якщо громадяни України опинилися в Ізраїлі та не можуть виїхати, їм рекомендують купувати авіаквитки ізраїльських авіакомпаній, які продовжують здійснювати польоти безперешкодно.


Теги статті: Исмаил ХанияХАМАСКорнийчук ЕвгенийЭвакуацияЕвакуаціяІзраїльИзраильУкраїнціУкраинцы
Останні новини