У Відні три концерти Тейлор Свіфт скасували через загрозу терактів


Одразу три концерти співачки Тейлор Свіфт, які повинні були відбутись цього тижня у Відні, скасували через небезпеку терактів на заході.

Концерти скасували після того, як уряд Австрії підтвердив імовірність атаки на стадіон, де мав відбутись концерт. Канцлер Австрії Карл Нехаммер зауважив, що завдяки цьому “трагедії вдалось запобігти”.

"Завдяки інтенсивній співпраці нашої поліції та нещодавно створеного Управління безпеки та розвідки Австрії з іноземними службами, загроза була виявлено на початковій стадії, нейтралізована і трагедії вдалось запобігти”, – сказав він.

Організатори концерту повідомили, що після того, як уряд підтвердив загрозу теракту на стадіоні Ернста Хаппеля, у них не було іншого вибору, як скасувати всі три виступи.

Напередодні, 7 серпня, поліція Австрії затримала двох осіб за підозрою у підготовці теракту на концертах. Правоохоронці додали, що під час перевірки одного з затриманих, 19-річного хлопця, виявили, що він приділяв особливу увагу саме концертам Свіфт. Щобільше, затриманий клявся у вірності Ісламській державі.

Австрійські ЗМІ з посиланням на джерела у поліції пишуть, що ще троє підозрюваних у підготовці терактів досі у розшуку.

Концерти Тейлор Свіфт у Відні були заплановані 8, 9 та 10 серпня. Очікувалось, що на кожен з концертів прийде близько 65 тисяч осіб, а ще 15 тисяч перебуватимуть за межами стадіону.


Теги статті: КонцертАвстріяАвстрияВенатеррористическая угрозаТейлор Свифт
Останні новини