Одеська міськрада віддала голові громадської організації 20 підрядів


Компанія голови громадської ради при Білгород-Дністровській райдержадміністрації чотири місяці тому несподівано почала отримувати підряди від чиновників Одеської міськради. Цікаво, що за попередні 23 роки існування це підприємство жодного разу не брало участь в держзакупівлях.

Про це пише «Антикорупційний вимір».

Департамент міського господарства Одеської міської ради провів 20 закупівель без використання електронної системи, переможцем вирішили обрати ПП «Укрбудсервіс». Вартість цих підрядів перевищує 12,4 млн грн.

За даними аналітичної платформи YouControl приватне підприємство «Укрбудсервіс» було зареєстроване майже 24 роки тому – у 2000-му. Єдиним власником та, одночасно, директором фірми значиться Олександр Яровий з села Гребінки, що в Роздільнянському районі на Одещині. Адресою фірми вказано офіс №321 на Ільфа і Петрова, 18 в Одесі.

Цікаво, що за даними реєстрів «Укрбудсервіс» почало отримувати бюджетні підряди впродовж місяця після того, як Олександр Яровий став власником цього підприємства.

Свого часу він був кандидатом на посаду начальника управління ЖКГ Шабівської сільради. Крім того Яровий керує громадською організацією «Білгород-Дністровське районне козацьке товариство «Чорноморського козацького з’єднання». Від неї він у 2017-2019 роках був членом громадської ради при Білгород-Дністровському міськрайонному суді. А зараз Олександр Яровий є головою громадської ради при Білгород-Дністровської райдержадміністрації.

Крім того, Олександр Яровий неодноразово балотувався до Білгород-Дністровської райради. У 2015 році від партії «Європейська Солідарність», а у 2020-му від «Слуга Народу». Від неї ж він намагався пройти до Кароліно-Бугазької сільської ради на повторних виборах у 2022 році. А в період 2012-2014 років Яровий працював помічником у тодішнього нардепа від "Партії Регіонів" з Одещини Івана Фурсіна.


Теги статті: Фурсин ИванЯровой АлександрЧП УкрбудсервисПодрядчикиОдессаОдеса
Останні новини