Бої біля Суджі не вплинули на постачання газу до Угорщини, – Сіярто


Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто на фоні труднощів із отриманням нафти та газу з Росії заявив, що країна завершує переговори щодо забезпечення себе нафтою після ускладнення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну.

Цю інформацію він озвучив журналістам після засідання угорського уряду в середу, 21 серпня, повідомляє агентство МТІ.

Сійярто вкотре висловив незадоволення тим, що Європейський Союз не готовий допомогти Угорщині вирішити проблему з транзитом нафти "Лукойлу" через Україну, яка "порушила Угоду про асоціацію".

“Отже, наразі активно ведуться переговори стосовно забезпечення збалансованого постачання нафти для Угорщини у довгостроковій перспективі, незважаючи на українські дії та на те, що Європейська комісія не надає нам допомоги”, – додав він.

Голова угорського МЗС зазначив, що ці переговори “вже наближаються до завершення”, тому “ми можемо гарантувати постачання нафти в Угорщину в довгостроковій перспективі, незважаючи на дії та недбалість з боку Києва і Брюсселя”.

Також Сіярто запевнив, що з постачанням газу – також переважно з Росії – до Угорщини немає жодних проблем, незважаючи на бойові дії в Курській області, де розташована газорозподільча станція “Суджа”.

“Енергопостачання Угорщини забезпечене, незважаючи на всі виклики, про які ви добре знаєте”, – підсумував угорський міністр.


Теги статті: импорт газаімпорт газуМЗС УгорщиниМИД ВенгрииЕвросоюзЄвросоюзКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська областьтранзит нефтиУгорщинаВенгрияУкраїнаУкраинаСиярто ПетерСийярто ПетерСуджаГИС СуджаЛукойл
Останні новини