Путін "встояв перед спокусою" перекидання військ із України до Курської області


Про це повідомляє відомий британський журналіст, колишній шеф московського бюро Daily Telegraph Юліус Штраус у статті для The Spectator.

"Путін, звичайно, міг би перекинути свої сили. Однак Київ широко оголосив, що однією з головних цілей атаки на Курськ є змушування Росії вивести свої війська зі сходу України. Зробити це зараз означало б визнати, що Кремль опинився в програші," - розмірковує Штраус.

Можливо, Путін вважає, що Україні буде важче, ніж Росії, вести війну на двох фронтах. А ескалація може змінити уявлення РФ про те, що вона, як вважає, виграє війну.

Серйозна ескалація з боку Росії, включно з ядерною, може ще більше втягнути Захід у конфлікт, що Кремлю невигідно.

Штраус нагадує, що раніше Путін часто чекав у кризових ситуаціях. Наприклад, здавалося, що він готовий примиритися з "Вагнером" після заколоту Пригожина. Але "у якийсь момент, коли він вважатиме момент відповідним, він завдасть удару".

"Поки що Путін зволікає. Перед тим, як зробити крок, він захоче переконатися, що його становище на батьківщині стабільне. Але в той же час його мучать думки про те, як краще помститися Україні. Навіть якщо ця помста, коли вона настане, буде відпрацьована холодно," - підбиває підсумок журналіст.


Теги статті: ЗС РФВС РФВойнаВійнаКурская областьКурська областьПутінПутинПрорив кордону в Курській областіЮлиус Штраус
Останні новини