Для миру в Україні Індія готова зробити активний внесок , - Моді


Індія відстоює необхідність дипломатичного врегулювання війни Російської Федерації проти України. Нью-Делі готовий активно долучитися до досягнення миру в Україні.

Про це повідомляється з посиланням на виступ прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

"Сьогодні важливий день в історії українсько-індійських відносин. Це перший візит прем’єр-міністра Індії до України. Ця подія сама по собі є дуже значущою. Завтра ваш національний день. Це важливий момент. Від імені 1,4 мільярда людей Індії я передаю вам найкращі побажання і сподіваюся на мир і процвітання України", - зазначив він.

За словами Моді, Індія виконувала подвійну роль у контексті війни. Першою є гуманітарна допомога, а друга - "триматися подалі від війни".

"Ми з усією впевненістю утримувалися від війни, але це ніколи не означало, що ми були байдужими спостерігачами. Ми ніколи не брали на себе таку роль. Ми ніколи не були нейтральними. І з самого початку у нас була своя позиція. Нашою позицією був мир", - звернувся до присутніх Моді.

Прем’єр підкреслив, що Індія дотримується принципу поваги до суверенітету та територіальної цілісності України.

"Два роки тому в Самарканді, коли я зустрічався з президентом Путіним, я дивився йому в очі перед пресою і сказав, що це не ера війни. І минулого місяця, під час мого візиту в Росію, я чітко висловився, що проблеми не вирішуються на полі бою. Єдиний шлях до розв’язання проблем - це діалог і дипломатія. І не втрачаючи жодної миті, ми маємо рухатися в цьому напрямку. Обидві сторони повинні сісти разом і знайти шляхи виходу з цієї кризи", - наголосив він.

Моді запевнив Зеленського, що "Індія готова внести свій проактивний вклад, і я особисто, як друг, якщо є якісь дії, які я можу здійснити, я був би радий виконати цю роль для досягнення миру".

"Пане президенте, я приїхав напередодні вашого Дня Незалежності. Тому я бажаю, щоб ми всі працювали над якнайшвидшим відновленням миру, і Індія буде готова зробити свій проактивний внесок у досягнення цієї мети", - додав прем’єр Індії.


Теги статті: ЗеленскийВойнаВійнаІндіяИндияУкраїнаУкраинаНарендра Моди
Останні новини