Французька поліція повідомила, у чому звинувачують Дурова


Французькі правоохоронці звинувачують засновника Telegram Павла Дурова у відмові співпрацювати в розслідуванні ряду злочинів.

Про це повідомив представник поліції Франції, як зазначає Reuters.

За словами правоохоронця, Дуров "виявляв пасивність" стосовно кіберзлочинів та фінансових правопорушень у Telegram.

Також, як зазначив представник поліції, справу Дурова розслідує національний підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю та національне управління протидії шахрайству. Він досі залишається під вартою.

Згідно з інформацією французької прокуратури, Дурова звинувачують за 12 статтями:

Співучасть в адмініструванні онлайн-платформи для можливості проведення незаконних транзакцій. Відмова надати інформацію за запитами уповноважених органів. Співучасть у зберіганні зображень порнографічного характеру за участю неповнолітніх. Співучасть у розповсюдженні порнографічних зображень за участю неповнолітніх організованою групою. Співучасть у поширенні наркотичних засобів. Співучасть у розподілі хакерських програм. Співучасть у шахрайстві, вчиненому організованою групою. Створення організованої групи з метою вчинення злочинів, що караються позбавленням волі на термін не менше п’яти років. Приховування злочинів організованої групи. Надання криптографічних послуг, направлених на забезпечення конфіденційності, без обов’язкового декларування. Незаконне надання засобів криптографії понад необхідні для забезпечення конфіденційності. Незаконний імпорт засобів криптографії понад необхідні для забезпечення конфіденційності.
Теги статті: Мессенджер TelegramTelegramарештАрестДуров ПавелДуровФранціяФранция
Останні новини