Росія завдала по Україні 230 ударів, є серйозні пошкодження енергосистеми, – Зеленський


Під час останніх обстрілів України Росія здійснила 230 атак. Система захисту спрацювала, однак серйозних пошкоджень енергосистеми уникнути не вдалося.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на форумі "Україна-2024. Незалежність". Він зазначив, що через ці удари "не у всій країні є світло", проте енергозабезпечення українців повинно відновитися.

"Було 230 атак. Наша система захисту спрацювала, але, тим не менш, є серйозні ушкодження енергосистеми. Професійні люди борються, наші енергетики працюють... Захист різнорівневий. Ми займаємося цим... Зрозуміло, що робити, і ми це робимо. На жаль, наразі не у всій країні є світло. Має бути. Я вважаю, що буде", – сказав президент.

При цьому він відмовився назвати масштаби руйнувань, оскільки ця інформація може бути використана Росією, зокрема щодо Київської ГЕС.

"Що стосується деталей щодо руйнувань ГЕС або інших об’єктів... Я не підтримую, коли ворог знає, яких конкретно ушкоджень завдав своїм ударом Україні, енергосистемі тощо. Є деталі, які повинен знати весь світ, про те, що Росія чинить тут, на нашій землі... Але в якому стані ті чи інші наші споруди та що ми там наразі робимо – хай це залишається в тиші", – зазначив Зеленський.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленскийобстрілиОбстрілОбстрел
Останні новини