Перш ніж призначити нового прем’єра, Макрон планує зустрітися з двома експрезидентами Франції


Президент Французької Республіки Еммануель Макрон 2 вересня зустрінеться з колишніми президентами Франсуа Олландом та Ніколя Саркозі з метою консультацій стосовно призначення нового прем’єр-міністра. Макрон розглядає кандидатуру Бернара Казнева – ексглави Міністерства внутрішніх справ країни.

Зустрічі з Олландом і Саркозі, а також з Казневим відбудуться в Єлисейському палаці в Парижі. Як повідомляє Le Monde, офіційне оголошення нового голови уряду Франції, ймовірно, відбудеться не раніше 3 вересня.

У понеділок о 9:00 (за місцевим часом) Макрон прийме Казнева, об 11:00 – Олланда, о 12:30 – Саркозі.

У другій половині дня також запланована зустріч з одним з лідерів правої партії "Республіканці" Ксав’є Бертраном.

"Якщо Бертран прагне зіграти свою роль у відновленні Франції та уникнути кризи, він є гарним вибором", – висловився Саркозі про цього кандидата на посаду прем’єра.

Журналісти зазначили, що ці зустрічі вказують на завершальний етап консультацій.

Через 55 днів після дострокових парламентських виборів, які призвели до формування Національної асамблеї без абсолютної більшості, Макрон продовжує пошук прем’єра. Йому потрібно поквапитися, оскільки бюджет Франції на 2025 рік має бути поданий до парламенту не пізніше 1 жовтня.


Теги статті: Бернар КазневСаркози НиколяОлланд Франсуапрем’єр-міністрпремьер-министрФранціяФранцияМакронМакрон Эммануэль
Останні новини