Зеленський пояснив, як Курська операція може вплинути на ситуацію на Донбасі


Операція українських Збройних сил у Курській області виконує свої завдання і реалізується відповідно до плану. Ця операція може вплинути на ситуацію в Донбасі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запоріжжя. Він зауважив, що наразі ситуація на Покровському і Торецькому напрямках є складною.

"Курська операція реалізує свої завдання і виконується за планом. Щодо складнощів на Покровському і Торецькому напрямках, ми вважаємо, що Курська операція також може вплинути на цю ситуацію. Може зменшитися загострення через зменшення кількості російських військових. Але наразі там все ще складно," – зазначив Зеленський.

Президент додав, що саме на цьому напрямку завжди були зосереджені найбоєздатніші російські бригади. Для російського диктатора Володимира Путіна з початку війни повна окупація Донбасу була головною метою.

"Це завжди була основна ціль – Донбас, повна тотальна окупація Донбасу. Упродовж двох діб там немає просувань. Це те, що мені доповів головнокомандувач," – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, президент України прибув з робочою поїздкою до Запоріжжя разом із премʼєр-міністром Нідерландів Діком Схоофом. Вони обговорили важливі кроки щодо зміцнення оборони та розвитку регіону.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на Українубоевые действияфронтДонбассДонбасЗСУВСУВойнаВійнаЗеленскийПрорив кордону в Курській області
Останні новини