ЗС РФ за 8 км від Покровська проводять розвідку українських позицій


За словами аналітиків, офіцер української бригади, що діє на Покровському напрямку, повідомив, що ЗСУ відступили з Новогродівки, аби зберегти життя військовослужбовців. Це, ймовірно, свідчить про те, що російські військові захопили населений пункт.

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Покровська в умовах наступу на схід і південний схід від міста. Геолокаційні кадри станом на 3 вересня свідчать про те, що сили РФ просунулися до південно-західної частини Галицинівки та, ймовірно, захопили населений пункт. Про це зазначає Інститут вивчення війни у зведенні від 3 серпня.

Офіцер української бригади, що діє на Покровському напрямку, повідомив 2 вересня, що українські війська відступили з Новогродівки, щоб зберегти життя своїх військовослужбовців, що вказує на ймовірне захоплення населеного пункту російськими військами. Російські військові кореспонденти стверджують, що війська РФ зайняли Невельське та просунулися на південний схід від Покровська в полях на північний захід від Невельського, на північ від Желанного Першого і на захід і південь від Лисівки. Проте в ISW не знайшли підтверджень цій інформації.

Карта DeepState: Покровськ

Український військовий оглядач повідомив, що російські війська знаходяться приблизно за вісім кілометрів від Покровська, що відповідає оцінці ISW щодо масштабу російських наступів у цьому районі, та що російські ротні групи з трьох до шести осіб за підтримки безпілотників проводять розвідувальні операції на українських позиціях у цьому районі. Також повідомляється, що російські сили не ведуть бронетанкових атак, а російські війська зазнають значних втрат у живій силі на Покровському напрямку. ЗС РФ продовжували наступальні операції на сході від Покровська в районі Калинового, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Михайлівки, Гродівки та Крутого Яру, а також на південний схід від Покровська — в районі Новогродівки, Селидового, Українська та Галицинівки 2 і 3 вересня.


Теги статті: ЗСУВСУНовогродовкаВС РФНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаПокровськПокровск
Останні новини