ФРН відмовилася бути посередником у газових переговорах із РФ


Німеччина не планує виступати як посередник у переговорах щодо транзиту російського газу до Європейського Союзу (ЄС) через територію України.

У міністерстві економіки Німеччини вважають, що тепер "це виключно справа України", і ФРН готова прийняти будь-яке рішення.

"Після початку російської агресивної війни проти України виникла зовсім нова ситуація. Тоді (до повномасштабного вторгнення. – Ред.) на переговорах обговорювалися транзитний збір та інші аспекти, зокрема, чи продовжиться транзит газу до Європи. Тепер це виключно справа України", – цитує "Укрінформ" речницю Мінекономіки ФРН Зузанну Унград.

Вона також зазначила, що Німеччина веде переговори з іншими європейськими країнами та з Єврокомісією щодо безпеки енергопостачання ЄС, а також підтримки України. При цьому, за її словами, "склалася нова ситуація для переговорів" щодо транзиту. Нагадаємо, що попередній транзитний контракт був підписаний саме в Німеччині у 2019 році.

"Це проблема, яку необхідно вирішити між Україною та РФ. Німеччина готова й буде готова до будь-якого їхнього рішення", – сказала Унград.


Теги статті: Унград Зузаннатранзит газаЕвросоюзЄвросоюзГазНімеччинаГерманияУкраїнаУкраинаРоссияРосіяПереговорыПереговори
Останні новини