Естонія змінить умови виплати компенсацій за оренду житла українським біженцям


Департамент соціального страхування Естонії з 11 вересня планує надавати одноразову допомогу на оренду житла лише тим українським біженцям, які нещодавно прибули до країни.

Про це повідомляє ERR.

Згідно з чинними умовами, компенсація не залежить від доходу біженця, і клопотати про неї можуть усі українські біженці, які прибули в Естонію з 24 лютого 2022 року та отримали тимчасовий захист.

Розмір одноразової компенсації становить до 1200 євро на домогосподарство.

У листі, надісланому місцевим органам самоврядування, генеральний директор департаменту Марет Маріпуу зазначила, що нині в Естонії проживає значна кількість українських біженців, які перебувають у країні вже більше року і звернулись по допомогу на оренду житла після продовження їхньої первинної посвідки на проживання.

За словами Маріпуу, з 11 вересня компенсація за оренду буде надана лише у тому випадку, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом перших шести місяців після отримання першої посвідки на проживання в Естонії.

Щоб подати заявку на отримання компенсації, біженець повинен отримати тимчасовий захист і зареєструвати своє місце проживання в місцевому самоврядуванні.


Теги статті: компенсація за житлоКомпенсация на жильекомпенсация за арендубеженцыБіженціУкраинцыУкраїнціЕстоніяЭстония
Останні новини