Зеленський: ЗСУ відволікли на Курський напрямок приблизно 40 000 російських військових


Під час операції Сил оборони України в Курській області Росії вдалося відволікти приблизно 40 тисяч російських окупантів. Українські військові продовжують активні дії на Курщині.

Цю інформацію озвучив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців та світової спільноти наприкінці 939-го дня війни з Росією. Також завдяки цій операції ЗСУ поповнили обмінний фонд російськими загарбниками.

Президент повідомив, що провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським з приводу ситуації на фронті, під час якої вони окремо обговорили операцію в Курській області.

"Окремо – операція в Курській області. На цей напрямок вже вдалося відволікти близько 40 тисяч російських військових. Наші активні дії тривають. Є також поповнення обмінного фонду для нас, для України. Все це – важливі фактори, які впливають на загальну ситуацію у війні. Я дякую всім нашим бойовим бригадам, кожному солдату, сержанту, кожному командиру за їхню хоробрість", – підкреслив президент.

Також була проведена доповідь Служби зовнішньої розвідки, нарада з міністром оборони та головою СБУ.

"Формуємо основи для детальних, ґрунтовних перемовин із партнерами. Це стосується як Донеччини, так і інших напрямків", – зазначив глава держави.

На думку Зеленського, Силам оборони України вдалося зменшити штурмовий потенціал армії РФ на Донеччині, однак ситуація в регіоні залишається дуже складною.

"Ситуація залишається вкрай складною, важкі бої тривають щоденно – Курахівський напрямок, Покровський. Але ми робимо максимум для стійкості наших бойових бригад", – додав президент.


Теги статті: ЗеленскийЗС РФВС РФПрорив кордону в Курській областіВойнаВійнаКурская областьКурська область
Останні новини