Працівникам бюджетних сфер не підвищать зарплати наступного року, — нардепка Галина Янченко


За словами народної депутатки від "Слуги народу" Галини Янченко, пріоритетом залишається виживання країни в умовах війни. 57% бюджету буде спрямовано на безпеку та оборону.

Україна направляє більше половини свого бюджету на потреби безпеки та оборони, тому працівникам бюджетних сфер не слід очікувати підвищення зарплат у 2025 році.

Про це повідомила народна депутатка від "Слуги народу", член парламентського комітету з питань економічного розвитку Галина Янченко в ефірі "Новини.LIVE" у четвер, 19 вересня.

Основним пріоритетом країни залишається підтримка обороноздатності. Янченко нагадала, що за стандартами НАТО країни мають виділяти щонайменше 2% на ці потреби.

"Ми з бюджету передбачили 57% на безпеку та оборону. Це величезне навантаження на державу, це колосальне навантаження на державний бюджет і на всіх нас, адже ми платники податків і наповнюємо бюджет. 57% — це безпрецедентно", — пояснила депутатка.

З цієї причини, за словами Янченко, підвищення заробітних плат для державних службовців наразі не є можливим. Пріоритетом залишається виживання країни в складних умовах війни.

"Не може бути суттєвих витрат на збільшення заробітних плат для працівників державних установ. Ми б також хотіли збільшити соціальні виплати різного роду. Але наразі наш пріоритет — забезпечити виживання України", — підкреслила вона.


Теги статті: БюджетЯнченко ГалинаЗаробітна платаЗарплатаБюджетники
Останні новини