ЗСУ можуть відступити з Покровського, Курахівського та Вугледарського напрямків, - Тимочко


Як зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ, у разі виникнення питання про втрату територій або військових формувань, війська будуть відходити.

Збройні сили України зможуть відступити з Покровського, Курахівського та Вугледарського напрямків, якщо це буде необхідно.

Про це в ефірі Еспресо повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

На його думку, Курахівський напрямок вважається важливим, але не найголовнішим.

"Цю лінію потрібно розглядати разом: Вугледар — Курахове — Покровськ. Так, це серйозний напрямок, де ворог буде намагатися розпочати наступальні дії. Зокрема, вони вже вибудували всю логістику на цьому напрямку. Будемо відверті, це те місце, де вони сподіваються отримати хоча б якийсь оперативний результат", — розповів він.

За словами Тимочка, якщо постане питання про втрату територій або військових формувань, війська будуть змушені відходити.

Він також підкреслив, що, з одного боку, велика територія контролюється ворогом, але в України є в чотири-п’ять разів більше території, куди ворог не зайшов. Це територія, де можна формувати резерви і логістику, де є плацдарм для захисту і ведення бойових дій.

"Так, нікому не хочеться втрачати навіть невелику частину території, але ми маємо усвідомлювати, що це війна за виживання країни", — додав він.


Теги статті: Тимочко Иванбоевые действияНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнафронтЗСУВСУ
Останні новини