Ізраїль здійснив атаку на Бейрут і усунув командира авіаційного крила «Хезболли»


В четвер Ізраїль здійснив авіаудар по південному передмістю Бейрута, внаслідок якого загинув один із командирів «Хезболли».

Про це інформує Times of Israel.

Ізраїльські військові заявили, що атака на оплот «Хезболли» в районі Дахіє була спрямована на керівника військово-повітряних сил «Хезболли» Мохаммеда Срура, відомого під іменем Абу Салех, який відповідав за безпілотники, крилаті ракети та засоби протиповітряної оборони.

Джерело в ліванських силах безпеки, що має зв’язки з угрупованням, також підтвердило, що атака була спрямована на командира «Хезболли».

More documentation from the area of the attack in Beirut, Lebanon. https://t.co/tIUXWFkjnG pic.twitter.com/SGGnb6QB1b

— GeoInsider (@InsiderGeo) September 26, 2024

Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що внаслідок атаки по Бейруту загинули двоє осіб.

За інформацією ізраїльських військових, Сарур керував численними повітряними атаками на Ізраїль, зокрема з використанням начинених вибухівкою безпілотників та крилатих ракет.

Останніми роками, за даними ЦАХАЛу, він відповідав за виробництво безпілотників «Хезболли» та створив в Лівані бази для виготовлення бойових БПЛА, деякі з яких були розташовані під цивільними будівлями в Бейруті.

Також в четвер Ізраїль оголосив, що його військові літаки завдали ударів по цілях на півдні Лівану і на сирійсько-ліванському кордоні, а «Хезболла» у відповідь випустила десятки снарядів по північних ізраїльських містах.


Теги статті: Мохаммед СрурАтакаБейрутЛіванЛиванХезболлаВойнаВійнаІзраїльИзраиль
Останні новини