У ЄС закликали авіаперевізників місяць не літати над Ліваном та Ізраїлем


Європейська комісія та Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) закликали авіаперевізників Європи утриматися від виконання рейсів над Ліваном та Ізраїлем. Наразі ці обмеження плануються на термін один місяць.

Про це повідомляє  EASA.

Європейська комісія та EASA уважно слідкують за розвитком подій на Близькому Сході та їх впливом на цивільну авіацію після недавнього загострення військових дій між Ізраїлем та Хезболлою.

"Спостерігається загальне зростання авіаударів і погіршення безпекової ситуації, що чинить вплив на безпеку повітряного простору над Ізраїлем і Ліваном", - йдеться в заяві агенції.

У цьому контексті Європейська Комісія та EASA прийняли рішення видати Інформаційний бюлетень про зону конфлікту (CZIB), який рекомендує уникати польотів у повітряному просторі Лівану та Ізраїлю на всіх рівнях.

Рекомендація діє до 31 жовтня 2024 року. Проте її можуть переглянути раніше, адаптувати або скасувати залежно від нової оцінки ситуації.

EASA повідомила, що буде продовжувати ретельно слідкувати за ситуацією, щоб оцінити, чи існує загроза збільшення або зменшення ризиків для операторів літаків ЄС у зв’язку з розвитком ситуації.


Теги статті: авіаперевезенняавиаперевозкиНасралла ХасанХезболлаЄврокомісіяЕврокомиссияІзраїльИзраильЛіванЛиван
Останні новини