ISW: ЗСУ просунулися на Курщині й взяли під контроль частину села Веселе


Збройні сили України нещодавно просунулися у Глушковському районі на захід від своїх позицій у Курській області РФ у межах наступальної операції, що триває. У відповідь російські війська намагаються зміцнити свої теперішні позиції та готуються до захисту від можливих українських атак.

Для цього російське військове командування шукає додаткові сили. Про ситуацію на ділянці фронту, що склалася майже два місяці тому на території країни-агресорки, повідомили в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Згідно з геолокаційними даними від 29 вересня, аналітики вказують, що ЗСУ нещодавно вдалося просунутися на захід та північний захід від Веселого (на південь від Глушкового) та захопити північно-західну частину цього населеного пункту.

Водночас російські блогери стверджують, що підрозділи їхнього 56-го повітрянодесантного полку (7-ма дивізія ВДВ) відбивали українські атаки біля цього населеного пункту.

Окрім цієї ділянки, ЗСУ продовжили атаки на українському виступі в Курській області 29 вересня, але, як зазначає ISW, "не досягли підтверджених успіхів". Пропагандисти повідомляли, що українські сили атакували на південний схід від Кореневого в районі Любимівки; на схід від Крем’яного; на північ від Суджі в районі Погребків, Камишівки та Черкаського Порічного. Також ЗСУ активні в районі Ольгівки (на схід від Кореневого).

Зазначається, що напередодні російські сили намагалися контратакувати позиції поблизу українського виступу на Курщині, але жодних підтверджених успіхів у цій зоні не досягли. За інформацією пропагандистів, контратаки росіяни здійснювали в районі Любимівки, Дар’їно і Миколаєво-Дар’їно, а також на південь від Суджі біля Плехово.

Український військовий аналітик Костянтин Машовець повідомив, що підрозділи російських 7-ї та 106-ї дивізій ВДВ, 810-ї бригади морської піхоти (Чорноморський флот) і 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот) намагаються зміцнити свої поточні позиції та готуються до захисту від можливих українських атак у Курській області. Він підкреслив, що російські війська зосередили там від 40 до 41 тисячі особового складу та планують перекинути в цей район ще 6000 осіб.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська область
Останні новини