Ситуація на фронті: Протягом доби відбулось 97 бойових зіткнень


Протягом доби, 4 жовтня, на фронті зафіксовано 97 бойових зіткнень. Найскладніша ситуація спостерігається на Курахівському напрямку, також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Фейсбуці.

«Російські окупанти завдали 61 авіаудар по території України, скинувши 101 КАБ. Крім того, було залучено 630 дронів-камікадзе для ураження цілей і здійснено понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах», – зазначили у Генштабі.

На Харківському напрямку зафіксовано чотири ворожі атаки. Сили оборони успішно відбивали наступ росіян поблизу Стариці, Вовчанська та Тихого. Орієнтовні втрати ворога на цьому напрямку становлять 63 військовослужбовця вбитими та пораненими, знищено артилерійську систему, 28 БпЛА та шість одиниць автомобільної техніки. Також наші захисники пошкодили 14 артилерійських систем та п’ять автомобілів.

На Куп’янському напрямку ворог провів наступальні дії біля Синьківки, Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової. Чотирнадцять боїв завершено, дві ворожі атаки тривають.

На Лиманському напрямку російські загарбники штурмували позиції наших військ поблизу Невського, Греківки, Макіївки, Новосадового та Торського. На даний момент десять бойових зіткнень завершено, три – все ще тривають.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали три ворожі наступальні дії у районах Верхньокам’янського та Виїмки. Боєзіткнення триває, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку відбулося шість боїв біля Калинівки, Ступочок та Андріївки. Наразі триває одна атака противника.

На Торецькому напрямку зафіксовано 11 бойових зіткнень. Росіяни штурмували позиції наших підрозділів поблизу Торецька та Щербинівки. Шість зіткнень завершено, п’ять – досі тривають.

На Покровському напрямку з початку цієї доби загарбник атакував 14 разів у районах Миколаївки, Селидового та Лисівки. Сили оборони відбили 13 наступальних дій, одне боєзіткнення ще триває.

На Курахівському напрямку ворог 25 разів проводив наступальні дії поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Антонівки, Костянтинівки та в напрямку Богоявленки. Українські захисники зупинили 14 атак, 10 – досі тривають.

На Оріхівському напрямку окупанти чотири рази безуспішно намагалися просунутись на позиції українських захисників неподалік Роботиного, Малих Щербаків та Кам’янського.

На інших напрямках - без особливих змін. Сили оборони України продовжують виконання операції на Курському напрямку.


Теги статті: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуЗСУВСУВойнаВійнафронт
Останні новини