Кім Чен Ин повністю зупинив транспортне сполучення з Південною Кореєю


Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин повністю припинив всі автомобільні та залізничні сполучення з Південною Кореєю. Це рішення було прийнято на тлі військових навчань, що проводяться у Південній Кореї, і посилення прикордонних зон.

Напруженість між двома країнами, які розділені вже 71 рік, продовжує зростати. Нещодавно сестра Кім Чен Ина — Кім Йо Чжон — заявила, що КНДР має намір «необмежено» збільшувати свій ядерний арсенал. У відповідь президент Південної Кореї Юн Сок Йоль попередив, що використання ядерної зброї призведе до краху північнокорейського режиму.

За даними державного північнокорейського агентства KCNA, ще однією причиною повної блокади кордону з Південною Кореєю стало розміщення стратегічних ядерних озброєнь США на Корейському півострові.

У заяві північнокорейського генерального штабу Південна Корея згадана як «первинний і незмінний ворог» разом зі США. Кім Чен Ин продовжує проводити масштабні ракетні випробування та відправляє військових до Росії для підтримки її дій в Україні.

Північна та Південна Корея формально залишаються в стані війни з моменту закінчення Корейської війни у 1953 році. Дві країни розділяє демілітаризована зона шириною близько чотирьох кілометрів.


Теги статті: Ким Е ЧжонЮн Сок Йолвійськові навчанняВоенные ученияКим Чен Ынтранспортное сообщениеПівнічна КореяСеверная КореяЮжная КореяПівденна КореяКореяКНДР
Останні новини