Соціолог назвала питання, яке розділяє українців

Читать на русском
Соціолог назвала питання, яке розділяє українців
Соціолог назвала питання, яке розділяє українців

Деякі питання поділяють навпіл українців перед достроковими виборами до Верховної Ради.

Про це на прес-конференції сказала керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, передає РБК-Україна.

Як зазначила Бекешкіна, 41% вважають прийнятними для припинення війни на Донбасі проведення прямих переговорів з керівниками самопроголошених "ДНР" І "ЛНР", проти виступають також 41% українців.

"Ось є питання, який чітко ділить Україну навпіл", - сказала вона.

За даними опитування, виборці партій "Європейська солідарність" (58%) і "Голос" (48,5%) вважають неприйнятним проведення прямих переговорів з керівниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Думки виборців партій "Слуга народу" і "Батьківщина" діляться: серед виборців партії "Слуга народу" 44% вважають такі переговори прийнятними, а 39% - ні, відповідно, серед виборців "Батьківщини" "за" такі переговори - 46%, проти - 38%. Однозначно підтримують пропозицію таких прямих переговорів виборці партії "Опозиційна платформа - За життя" - 75%.

Соціолог також додала, що менш дискусійним є питання про миротворців на Донбасі. Виборці партій "Голос" (72%), "Європейська солідарність" (71%), "Батьківщина" (59%), "Слуга народу" (54%) підтримують пропозицію про введення міжнародних миротворчих сил на території "ДНР" і "ЛНР ". А ось виборці партії "Опозиційна платформа - За життя" проти цієї пропозиції 5

Опитування було проведено фондом "Демократичні ініціативи" і Центром Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій серед 2017 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за даними опитування Фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, громадяни України вважають, що в країні першочерговими є п’ять реформ. За даними опитування фонду, на першому місці стоїть антикорупційна реформа, яку вважають головною 63% респондентів. Далі йдуть реформа охорони здоров’я - 57%, пенсійна реформа - 52%, реформа органів правопорядку, судів, прокуратури - 37% і люстрація чиновників - 32%.

Дата і час 03 липня 2019 г., 18:33     Переглядів Переглядів: 1258