Благодійниця з Луцьку допомагала військовозобов’язаним бігти з країни

Читать на русском
Благодійниця з Луцьку допомагала військовозобов’язаним бігти з країни
Благодійниця з Луцьку допомагала військовозобов’язаним бігти з країни

Очільниця благодійного фонду у Луцьку разом зі спільником пропонували чоловікам призовного віку виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гуманітарної допомоги або вантажів для потреб ЗСУ.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Жінка за хабарі обіцяла включати чоловіків до бази «Шлях». Це надавало їм право безперешкодно виїхати за межі України, а деяким – ухилитись від мобілізації. Вартість такої «послуги» для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3 тис. доларів, а для бажаючих виїхати без повернення – 4 тис.доларів.

Встановлено, що у період з 24 лютого по вересень близько 300 чоловіків призовного віку перетнули кордон як водії-волонтери цього фонду. Законність перетину наразі перевіряють правоохоронці.

Керівника благодійного фонду та посередника викрили під час чергової передачі коштів у сумі 2 тис. доларів. У ході обшуків в офісі та в місцях проживання підозрюваних правоохоронці вилучили бланки заяв від «водіїв» з копіями документів, списки таких осіб із зазначенням суми сплачених коштів, документи щодо гуманітарних вантажів, мобільні телефони, а також значні суми коштів у різній валюті.

Корупціонерам повідомлено про підозру ч. 3 ст. 332 КК.

 qhidddiqhdixxant

Дата і час 01 листопада 2022 г., 20:18     Переглядів Переглядів: 2131