Головна мета Путіна - стерти Україну з карти світу, - Блінкен

Читать на русском
Головна мета Путіна - стерти Україну з карти світу, - Блінкен
Головна мета Путіна - стерти Україну з карти світу, - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що ключовою метою Росії на початку повномасштабного вторгнення в Україну було в короткий термін фактично стерти нашу країну з карти світу. Оскільки їй це не вдалося навіть за 1,5 року війни, очевидно, що Москва вже програла.

Про це американський чиновник сказав в інтерв’ю CNN. Українці, на відміну від російських солдатів, знають, за що вони борються, тому загарбники не мають шансів на перемогу.

"Метою Путіна було стерти Україну з карти, ліквідувати її незалежність, її суверенітет, підпорядкувати її Росії. Це вже давно провалилося, Росія вже програла", – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, що ще минулого року виконавчий віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс озвучив аналогічну думку, порівнявши Путіна з фюрером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером.

"І Путін вже програв. Він помилився щодо стійкості українців. Тому що ніхто більше не наважується говорити йому повну правду, у тому числі і про стан його армії, розваленої корумпованими офіцерами", – сказав політик у грудні минулого року.

Дата і час 24 липня 2023 г., 13:26     Переглядів Переглядів: 2390