Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина

Читать на русском
Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина
Байден заявив про початок Вашингтоном розслідування загибелі Пригожина

Президент США не здивований смертю голови ПВК "Вагнер" внаслідок падіння літака 23 серпня 2023 року.

Президент США Джо Байден не здивований, що Євген Пригожин загинув, а також зазначив, що у Вашингтоні ретельно вивчать ймовірні причини падіння літака глави ПВК "Вагнер" 23 серпня 2023 року. Про це повідомляє Sky News.

Байден згадав, що після невдалого бунту Пригожина та його "походу на Москву" радив "кухарю Путіна" уважно стежити за тим, що він їсть і чим їздить.

У США намагатимуться точно встановити, як було збито літак із головою ПВК "Вагнер".

Крім того, президент США зазначив, що "не здивований" таким розвитком подій.

Євген Пригожин qhiqqxideiqqhant

"Ви можете згадати, коли ви запитали мене про Пригожин, я сказав, що на його місці я був би обережний з тим, що я п’ю і на чому їжджу. Я точно не знаю, що сталося, але я не здивований", - вперше відреагував Джо Байден на новини про смерть Пригожина

Перша реакція президента США на загибель Пригожина

У США назвали неточною версію про те, що літак Євгена Пригожина було збито системою протиповітряної оборони. Також розглядається варіант вибуху безпосередньо на борту повітряного судна.

Зазначимо, що у середу, 23 серпня 2023 року, у Тверській області РФ зазнав катастрофи бізнес-джет RA-02795, в якому знаходилися власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та його помічник Дмитро Уткін. Крім них загинули інші пасажири літака та персонал.

Дата і час 27 серпня 2023 г., 11:11     Переглядів Переглядів: 2198