У Німеччині росіянина відправили до в’язниці: готував убивство

Читать на русском
У Німеччині росіянина відправили до в’язниці: готував убивство
У Німеччині росіянина відправили до в’язниці: готував убивство

Вищий земельний суд у Мюнхені засудив громадянина Росії до десяти років позбавлення волі за підготовку політичного вбивства. Його замовив глава Чечні Рамзан Кадиров.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine.

Судді визнали доведеним, що обвинувачений Валід Д. погодився спланувати й організувати вбивство чеченського опозиціонера, який живе у вигнанні в Німеччині.

Деталі справи

Згідно з обвинувальним висновком, підозрюваний отримав замовлення від апарату безпеки глави Чечні.

На думку суду, вирок винесено за заяву про готовність до вбивства та підготовку до серйозного акту насильства, небезпечного для держави.

Відповідальний сенат Вищого земельного суду Мюнхена оголосив вирок на рік нижчий за той, що вимагала федеральна прокурорка. У своїй заяві вона просила одинадцять років тюремного ув’язнення.

Обвинувачений намагався доручити цю справу іншій людині

За даними Федеральної прокуратури, 47-річний обвинувачений уже отримав вогнепальну зброю і боєприпаси до неї, коли судовий процес розпочався в червні минулого року, і доручив іншому підозрюваному скоїти злочин, чого тоді так і не сталося.

Убивство Зелімхана Хангошвілі

У 2019 році в Берліні вбили колишнього командира взводу Чеченської Республіки Ічкерія за часів Другої чеченської війни і грузинського військового офіцера за часів російсько-грузинської війни 2008 року Зелімхана Хангошвілі.

Пізніше поліція затримала підозрюваного у вбивстві, ним виявився чоловік із російським паспортом, виданим на ім’я Вадима Соколова.

2021 року суд Берліна засудив Соколова до довічного ув’язнення. У липні минулого року РФ попросила занести Вадима Красикова до списку для обміну, проте Німеччина відмовила.

Дата і час 31 серпня 2023 г., 17:24     Переглядів Переглядів: 2059