Ісламісти обстріляли Ізраїль з території Лівану

Читать на русском
Ісламісти обстріляли Ізраїль з території Лівану
Ісламісти обстріляли Ізраїль з території Лівану

Ісламістське угруповання "Хезболла" взяло на себе відповідальність за мінометний обстріл півночі Ізраїлю з території сусіднього Лівану.

Про це повідомляє Times of Israel.

"У заяві терористичного угрупування йдеться, що вона завдала удару по трьох ізраїльських військових об’єктах у спірному районі гори Дов", — йдеться у повідомленні.

Водночас Армія оборони Ізраїлю не повідомила про жодні втрати і заявила, що відповіла артилерійськими ударами, пише видання.

"ЦАХАЛ заявляє, що завдав удару безпілотником по "інфраструктурі Хезболли" у цьому районі", — зазначають журналісти.

Footage shows mortars fired from Lebanon landing in the Mount Dov area pic.twitter.com/qoVK9aEw3X

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 8, 2023

За даними джерела видання серед військових, ціллю удару був намет, який угруповання встановило на території Ізраїлю кілька місяців тому.

Як зауважує Times of Israel, "Хезболла" здебільшого не брала участі під час попередніх раундів бойових дій між Ізраїлем та палестинськими угрупованнями, водночас заплющуючи очі на місцеві угруповання, що діють за межами її території у південному Лівані.

Вранці 7 жовтня бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїлю із сектора Гази, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію.

Дата і час 08 жовтня 2023 г., 09:27     Переглядів Переглядів: 2541