Кримінального авторитета "Халіда" затримали в ОАЕ

Читать на русском
Кримінального авторитета "Халіда" затримали в ОАЕ
Кримінального авторитета "Халіда" затримали в ОАЕ

12 грудня 2023 року в Об’єднаних Арабських Еміратах було здійснено затримання 57-річного уродженця Грозненського району Чечено-Інгушської АРСР, громадянина України Халіда Мусаєва, який відомий в статусі кримінального авторитета на прізвисько "Халід"/"Муса".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та побічно підтверджується оприлюдненням аналогічних відомостей в Telegram-каналі одеської журналістки Ірини Гриб.

 qhiddeidqeidehant

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: про оголошення в міжнародний розшук "Халіда" та заочний арешт достойника стало відомо з вітчизняних матеріалів судового реєстру навесні поточного року. В рамках цієї справи силовики закидають Мусаєву роль співорганізатора ОЗУ, члени якого спеціалізувалися на вимаганнях (ч.4 ст.189 КК України), викраденнях людей (ч.3 ст.146 КК України) та підробці документів (ч.4 ст.358 КК України).

Паралельно із цим поважному авторитету додатково інкримінуються злочини проти національної безпеки (ч.2 ст.110 КК України).

Зауважимо, що в Україні де-юре "Муса" перебуває в базі розшуку з квітня 2022 року, але активно "наздоганяти" його силовики почали наприкінці грудня минулого року, коли здійснили серію обшуків (зокрема в маєтку Мусаєва) та висунули підозри трьом членам його угруповання - Сурену Сардаряну, Ельдару Мусаєву та Сергію Тарабанову.

Що ж стосується "Халіда", то різні джерела стверджували, мовляв, авторитет вирішив не випробовувати долю та почав переховуватися за кордоном. Восени поточного року стало відомо, що він втратив посаду президента Одеської обласної федерації боксу.

5 жовтня 2023 року звітно-виборча конференація ООФБ обрала новим керманичем цієї організації колишнього начальника Управління СБУ в Миколаївській області Віталія Герсака (детально з його звитягами можна ознайомитися в розслідуванні Dетектив-Info).

detective-info.com.ua

Дата і час 18 грудня 2023 г., 14:31     Переглядів Переглядів: 3444