США скликають Радбез ООН: хочуть обговорити передачу Росії ракет із КНДР

Читать на русском
США скликають Радбез ООН: хочуть обговорити передачу Росії ракет із КНДР
США скликають Радбез ООН: хочуть обговорити передачу Росії ракет із КНДР

Сполучені Штати скликають Раду Безпеки ООН через те, що Північна Корея постачає Росії балістичні ракети, які країна-агресорка використовує у війні проти України. Засідання Радбезу заплановано на 10 січня.

Про це йдеться у заяві місії США при ООН. Напередодні у Сполучених штатах офіційно підтвердили, що російські війська почали бити по Україні північнокорейськими балістичними ракетами.

За інформацією США, нещодавно Північна Корея передала Росії пускові установки та кілька десятків балістичних ракет до них.

"30 грудня 2023 року російські війська запустили щонайменше одну з цих балістичних ракет КНДР по Україні. 2 січня російські війська запустили кілька балістичних ракет КНДР по Україні, зокрема в межах своєї нічної повітряної атаки", – ідеться в повідомленні.

США вважають, що Росія використає додаткові ракети з КНДР, щоб знищити більше цивільної інфраструктури України та вбити українських мирних жителів.

"КНДР і Росія відверто порушують ембарго Організації Об’єднаних Націй на постачання зброї КНДР, яке забороняє всім державам-членам ООН закуповувати зброю або пов’язані з нею матеріали у КНДР і забороняє КНДР експортувати зброю або пов’язані з ними матеріали", – наголошується в повідомленні.

Дата і час 05 січня 2024 г., 22:28     Переглядів Переглядів: 2059