Через різні підходи щодо України ворожнеча Шольца та Макрона посилюється, – Politico

Читать на русском
Через різні підходи щодо України ворожнеча Шольца та Макрона посилюється, – Politico
Через різні підходи щодо України ворожнеча Шольца та Макрона посилюється, – Politico

Видання Politico пише, що ворожнеча Шольца та Макрона посилюється через різні підходи щодо України.

Видання пише, що після саміту європейських лідерів у Парижі у понеділок президент Франції Емманюель Макрон почав робити гучні заяви про можливість відправити війська до України.

Водночас, коментарі канцлера Олафа Шольца вкрай обережні, і він не самотній у цьому. У вівторок лідери кількох країн НАТО дистанціювалися від заяв Макрона, сказавши, що не мають планів відправляти війська в Україну.

При цьому у Німеччині заявляють, що Франція багато говорить, але мало робить. Кільський інститут оцінює французьку допомогу Україні у 640 мільйонів євро, а німецьку – у 17,7 мільярдів євро.

Politico пише, що останні заяви Макрона містять прихований знущання з обережності Шольца.

«Багато тих, хто говорить «ніколи, ніколи» сьогодні, були тими ж людьми, які говорили «ніколи, ніколи танки, ніколи, ніколи літаки, ніколи, ніколи ракети великої дальності, ніколи, ніколи це» два роки тому», — сказав Макрон.

Явно посилаючись на пропозицію Німеччини, зроблену незадовго до початку війни, відправити 5000 касок, Макрон додав: «Я нагадую вам, що два роки тому багато хто за цим столом говорив: «Ми запропонуємо спальні мішки та шоломи».

Однак Шольц залишається непохитним, особливо у питанні ракет Taurus, які він відмовляється давати Україні через побоювання ескалації у відносинах із РФ.

різне eiqrhiqqeidduant

Дата і час 29 лютого 2024 г., 07:37     Переглядів Переглядів: 1783