На лінії фронту загинув 30-річний аспірант Львівського університету

Читать на русском
На лінії фронту загинув 30-річний аспірант Львівського університету
На лінії фронту загинув 30-річний аспірант Львівського університету

На війні з російськими окупантами загинув 30-річний військовий парамедик Тарас Федик. До того як стати на захист країни, він вчився в аспірантурі факультету іноземних мов Львівського національного університету ім. Івана Франка й працював у львівському аеропорту.

Життя захисника обірвалося на лінії зіткнення в Запорізькій області, коли він намагався врятувати пораненого воїна. Про втрату сповістили в ЛНУ та ДП "МА Львів".

"Закарбувався у серцях друзів і колег як надзвичайно світла людина, завжди доброзичливий, відкритий, чесний, відповідальний, великий патріот України", – зазначили у виші.

Тарас Федик навчався на кафедрі перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура і завдяки своєму таланту та наполегливості зумів стати одним із найкращих її випускників.

Із 2016 року навчався в аспірантурі, досліджував переклади соціально-політичної й військової термінології, працював асистентом кафедри іноземних мов для природничих факультетів. Паралельно молодий чоловік працював у службі обслуговування пасажирів Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

"Наш Тарас був зразковим працівником та надійним колегою. Мав активну громадську позицію, був освідченою та культурною людиною. Стриманий, толерантний, добрий, життєрадісний", –розповіли колеги загиблого.

Після повномасштабного російського вторгнення Тарас Федик став на захист України. Будучи парамедиком, він надавав медичну допомогу воїнам у найгарячіших точках безпосередньо на лінії фронту.

Намагався врятувати пораненого: на лінії фронту загинув 30-річний аспірант Львівського університету. Фото  qhiqquiquiqkrant

"Скромний і спокійний у буденному житті, він був справжнім воїном, мужнім та самовідданим. Таким і загинув, рятуючи наших поранених... Академічна спільнота університету сумує і висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам загиблого", – підкреслили в ЛНУ.

Трагічного 3 березня 2024 року Тарас прийняв героїчну смерть поблизу села Роботине Запорізької області – намагаючись врятувати життя пораненому бійцю, до кінця виконуючи свій професійний і моральний обов’язок.

"Тарасе, добрий наш друже! Спочивай з миром! Світла пам’ять про тебе залишиться з нами назавжди. Ми пам’ятатимемо тебе сьогодні, завтра, і через роки. І тоді, коли відкриється нарешті мирне українське небо, яке ти так любив, і злетить перший величний лайнер, ми згадаємо тебе, дорогий, твою жагу, твою любов, твою щирість і жертовність. Висловлюємо щирі співчуття усім рідним та близьким. Розділяємо з родиною біль втрати. Вічна пам’ять та вічна слава Герою України!" – зазначили в МА "Львів".

Дата і час 15 березня 2024 г., 09:19     Переглядів Переглядів: 1863