Підсумки виборів до Європарламенту: «Макронізм руйнується»

Читать на русском
Підсумки виборів до Європарламенту: «Макронізм руйнується»
Підсумки виборів до Європарламенту: «Макронізм руйнується»

Так написав у твіттері головний редактор однієї з провідних французьких газет Le Figaro Алексіс Брезе, коментуючи підсумки виборів до Європарламенту.

"Ні шаленство промов, ні експлуатація українського конфлікту, ні реквізиція громадського та приватного телебачення, ні безсовісна експлуатація церемонії висадки [союзників у Нормандії] нічого не змінили", – написав журналіст.

11.06.2024 - разне eidqidrxiqrdant

Він також прокоментував рішення Макрона призначити дострокові парламентські вибори. Він пише, що це «неймовірне рішення, стрибок у невідомість, наслідки якого незліченні».

«Він додає до політичної кризи, започаткованої історичною перемогою партії Ле Пен, інституційну кризу, оголошуючи про розпуск парламенту та призначення нових виборів, на яких, з великою ймовірністю переможе права опозиція, близька до Марін Ле Пен. Глава держави ризикує завтра довірити кермо правління партії, прогрес якої він обіцяв зупинити", – пише Алексіс Брезе.

Головний редактор сумнівається, що Макрон після цих виборів зможе "відновити ситуацію і, можливо, за допомогою нових союзів, зберегти парламентську більшість".

Президент, ймовірно, розраховує саме на це, "але ніщо не говорить про те, що так і буде", вважає Брезе.

11.06.2024 - разне

За його словами, тріумф ультраправих "не є випадковістю: він відображає гнів, що прийшов здалеку, який зараз охоплює всю Європу" через неконтрольовану міграцію та зростання політичного ісламу.

Говорячи про перспективи Макрона втриматися в президентському кріслі, автор пише, що "антимакронізм є найбільшою пристрастю, що найбільш широко розділяється у Франції". Тому значний ризик того, що енергія, з якою президент почне вести політичну кампанію, спрацює проти нього самого.

"Чи зможе він протистояти тиску з усіх боків, які закликають його піти у відставку?", – запитує Брезе.

Дата і час 11 червня 2024 г., 15:04     Переглядів Переглядів: 1595