Інженери РФ «приліпили» до Су-30 РЛС для захисту від систем Patriot

Читать на русском
Інженери РФ «приліпили» до Су-30 РЛС для захисту від систем Patriot
Інженери РФ «приліпили» до Су-30 РЛС для захисту від систем Patriot

Модифікація винищувача Су-30 СМ2 отримала системи виявлення, які, за словами розробників, майже вдвічі потужніші, порівняно з попереднім варіантом Су-30.

Західні зенітні комплекси стали для російських винищувачів серйозною проблемою на лінії бойового зіткнення, тому російські інженери представили завдання модернізувати літаки з метою захисту від таких систем, наприклад, як ЗРК Patriot. Нещодавно стало відомо, що винищувачі Су-30 СМ2 були оснащені новою РЛС як призначеною для таких завдань. Про цю модернізацію розповіли 10 липня оглядачі Army Recognition.

Автори матеріалу навели слова головного конструктора проєкту Су-30 Олега Панкова. У репортажі про покращення винищувача він сказав, що у новій модифікації літака з маркуванням СМ2 було суттєво змінено характеристики радарів. Це зумовлено, зокрема, і встановленням далекобійного озброєння.

"Оскільки зброя далекобійна, то природно потрібне і дальнє виявлення та супровід. Ми практично збільшили вдвічі дальність виявлення порівняно з Су-30 СМ.

За його словами, одна з військових частин ВКС РФ, отримавши нову машину з протилокаційною зброєю, нібито зуміла уразити комплекс Patriot. Панков не уточнив, якою саме зброєю атакували американський комплекс, але пропагандисти припустили, що це була ракета Х-31.

Радар "Ірбіс-Е"

На думку західних оглядачів, йдеться про інтеграцію радара "Ірбіс-Е" для більш ефективної протидії передовим системам ППО. Він був створений для виявлення низьких та наднизьких малопомітних повітряних загроз.

Радар працює в X-діапазоні та оснащений пасивною фазованою антеною решіткою (PAA) діаметром 900 мм. Таким чином пристрій нібито здатний виявляти цілі розміром 3 кв. метри на дистанції 400 км.

Смуга пропускання радара подвоєна, що покращує його частотну гнучкість та можливості протидії електронним засобам супротивника (ECCM). Також він оснащений новим обладнанням для обробки цифрових сигналів Solo-35.01 та процесором обробки даних Solo-35.02, що значно покращує його можливості, порівняно з радаром "Барс", якими оснащувалися попередні версії літака Су-30.

Дата і час 10 липня 2024 г., 12:20     Переглядів Переглядів: 2147