У боях за Україну на Харківщині загинув воїн з Вінниці

Читать на русском
У боях за Україну на Харківщині загинув воїн з Вінниці
У боях за Україну на Харківщині загинув воїн з Вінниці

У боях за свободу України з російськими окупаційними військами загинув військовий родом з Вінниці Віталій Місяць. Він приєднався до лав Сил оборони на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Останній бій воїн прийняв поблизу населеного пункту Питомник Харківської області 19 липня 2024 року. Трагічну звістку повідомили на Facebook-сторінці Вінницького ліцею №20, де навчався Віталій.

Воїн служив старшим солдатом військової частини А3085. Брав участь у боях на найгарячіших напрямках на фронті в Україні. На початку повномасштабної війни воював на Київщині, потім на Запорізькому напрямку.

Вдома чекали син та дружина: у боях за Україну на Харківщині загинув воїн з Вінниці. Фото eiqtiqrqixhant

Боєць проходив навчання у Німеччині, а повернувшись став командиром гармати. Пізніше воював на Харківському напрямку, де і загинув.

Віталій Місяць народився 12 жовтня 1986 року в місті Вінниці. Закінчив школу із золотою медаллю, продовжив навчання у Вінницькому державному педуніверситеті, де здобув професію вчителя фізики та інформатики. Перед вторгненням Росії в Україну працював у Києві менеджером з технічної підтримки фірми "ВіЯр".

"Пишу це повідомлення з розбитим серцем. Сьогодні повертається "на щиті" до рідної домівки наш єдиний син Віталій Місяць. З березня 2022 року він став на захист нашої держави, вірив у перемогу і все робив для того, аби вона настала якнайшвидше. Щодня говорив мені про те, що він там, де має бути – на фронті. Що від кожного з нас залежить доля України і українців", – написала у Facebook мама Героя Світлана Місяць.

Жінка зазначила, що її син був чудовою людиною і справжнім патріотом, який готовий був віддати життя за свою країну.

"Я знаю, що ти загинув Героєм. Ти врятував багато життів, ти захистив нашу землю. Ти назавжди залишишся в моїй пам’яті, в моєму серці. Прощай, моя рідна дитино. Спочивай з миром", – написала Світлана.

Попрощаються з Віталієм Місяцем 22 липня о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Жителів міста закликали створити живий коридор від вул. Привокзальної до вул. Бучми, 13.

Дата і час 22 липня 2024 г., 07:19     Переглядів Переглядів: 2072