У Парижі спіймали російського кухаря, який працював на ФСБ

Читать на русском
У Парижі спіймали російського кухаря, який працював на ФСБ
У Парижі спіймали російського кухаря, який працював на ФСБ

У столиці Франції затримано громадянина Російської Федерації за підозрою у спробі зриву відкриття Олімпіади – завдання він отримав від ФСБ.

40-річний росіянин Кирило Грязнов, затриманий у Парижі, судячи з усього, працював на спецслужбу РФ.

різне qhiddzidrtiqrzant

різне

Як пишуть у спільному розслідуванні Le Monde, Der Spiegel і The Insider, у квартирі у затриманого виявили посвідчення ФСБ. ", - сказано у публікації.

Зазначається, що Грязнов навчався на юриста у Москві, у 2007 році закінчив магістратуру. Через три роки чоловік вирушив до Парижа вчитися на шеф-кухаря.

"Можливо, його завербували вже тоді. Чоловік вів кулінарний блог в Instagram, у нього понад 10 000 передплатників. Він любив позувати в дорогому одязі і брав участь у телешоу "Вибери мене" на "Домашньому" та "Дачна відповідь" на НТВ", - пише BILD

Наразі росіянину загрожує до 30 років в’язниці.

На фото, опублікованих BILD, фігурант справи позує, зокрема, у шубі з натурального хутра.

різне

різне

 

За даними розслідувачів, ГРУ завербувало російського кухаря саме для зриву Олімпіади. Фігуранта затримали 23 липня за підозрою у підготовці до "дестабілізації" Олімпійських ігор.

Грязнов народився та виріс у Пермі, переїхав до Москви, а 2010 року переїхав до Франції, де після кулінарних курсів працював в одному з мішленівських ресторанів гірськолижного курорту Куршевель. 2012 року Грязнов із невідомих причин повернувся до РФ, де продовжував працювати кухарем і зніматися в ток-шоу.

"Його запідозрили в роботі на розвідку навесні 2024 року. 7 травня він мав відправитися до Парижа з пересадкою в Туреччині, але так напився, що в Стамбулі його не посадили на літак і внесли до чорного списку. Тоді Грязнов на машині доїхав до Болгарії, де знову напився і почав розповідати випадковим людям, що до Парижа він їде із секретним завданням", - пише " Дощ ".

У паризькій прокуратурі розповіли, що у Грязнова знайшли якісь "дипломатичні матеріали" та посвідчення, що вказує на приналежність до російських спецслужб. Грязнова звинуватили у шпигунстві, йому загрожує солідний тюремний термін – до 30 років.

Дата і час 26 липня 2024 г., 19:40     Переглядів Переглядів: 1630